Προφίλ

Γεωργία Κολιοπούλου, μια οδοιπόρος στο δρόμο της θεραπείας…

Γεωργία Κολιοπούλου

Λίγα λόγια για μένα

Παράλληλα με την ιατρική μου ιδιότητα και θεραπευτική πράξη από τα φοιτητικά μου χρόνια εντονότερα, αλλά ίσως ακόμη και νωρίτερα από την παιδική ηλικία είχα πάντα μια κλίση προς τη φιλοσοφική αναζήτηση, τις θεραπευτικές τέχνες, την επιστήμη, την τέχνη και την εκπαίδευση, κάτι που καλλιεργήθηκε με τα χρόνια…

Η Ιατρική επιστήμη είναι ένας δρόμος ζωής και εμπειρίας και η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ όσο αγαπάς να μαθαίνεις για να μπορείς να προσφέρεις πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά το απόσταγμα των εμπειριών και γνώσεων. Η σύνθεση όλων των εκπαιδεύσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών, οδήγησε από νωρίς στην ανάγκη να προσφέρω τις θεραπευτικές μου υπηρεσίες και γνώσεις αλλά και να μεταβιβάσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι είχα λάβει.

Μέσα από μια διαρκή διαδικασία δια βίου μάθησης και συνεχομένης αναζήτησης, μέσα από θαυμαστές εμπειρίες, στις θεραπείες και στις εκπαιδεύσεις…αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όλους τους υπέροχους ανθρώπους που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν για την φυσική και πνευματική μου οικογένεια και για όλες τις δυνατές και όλες τις δύσκολες στιγμές…γιατί διαμόρφωσαν αυτό που είμαι…

Αισθάνομαι ευλογία γιατί η χάρη του Θεού μαζί με τη σκληρή προσωπική προσπάθεια με οδήγησε σε αυτό το δρόμο…

Έτσι καθημερινά εμπλουτίζοντας γνώσεις και εμπειρίες προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες σε όσους το χρειάζονται και είναι έτοιμοι για το μαγικό ταξίδι της θεραπείας… συνδυάζοντας αρμονικά όλα τα οφέλη και εργαλεία της επιστημονικά τεκμηριωμένης σύγχρονης Ιατρικής, μαζί με ολοκληρωμένα συστήματα θεραπείας που ενισχύουν την φυσική κατάσταση της υγείας του ατόμου και την πορεία προς την αυτοθεραπεία και ίαση.

Ονειρεύομαι και αγωνίζομαι με την καθημερινή μου δράση και τη συνεχόμενη θεραπευτική και εκπαιδευτική πορεία, την διαμόρφωση της μίας ενιαίας Ολιστικής Ιατρικής, όπου μέσα από έρευνα και συνεχόμενη εφαρμογή και μελέτη θα μπορούν επιτέλους να ενωθούν η Σύγχρονη Ακαδημαϊκή Ιατρική με όλη τη γνώση της Αρχαίας Παραδοσιακής Σοφίας και έτσι να μπορούν να λάβουν και ορισμένα ολοκληρωμένα θεραπευτικά συστήματα τη θέση που τους αξίζει στην Ιατρική και ευρύτερη Ακαδημαϊκή Θεραπευτική Εκπαίδευση.

Μέχρι τότε… είμαστε εδώ και συνεχίζουμε το έργο…

Θεραπευτικοί Κρύσταλλοι

Βιογραφικό

Ιατρός

Η Γεωργία Κολιοπούλου είναι Ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και για κάποια χρόνια εργάστηκε στο Λαικό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, στη διάρκεια της ειδικότητας στην Γενική Ιατρική.

Ασκεί την Ιατρική και το Βελονισμό και συνδυάζει και άλλες θεραπευτικές τεχνικές βελτίωσης της υγείας, ευεξίας, μείωσης του stress, αυτοβελτίωσης, ενσωματώνοντας εκτός από θεραπευτικά, στοιχεία φιλοσοφικά και στοιχεία τέχνης στη θεραπεία.

Εργάζεται παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες, θεραπευτικές συνεδρίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ασκεί την Ιατρική, στο ιδιωτικό ιατρείο της, ως ελεύθερη επαγγελματίας ιατρός. Είναι σύζυγος και μητέρα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα

Εκπαιδεύσεις

Παράλληλα με την ιατρική πορεία από τα φοιτητικά χρόνια μέχρι σήμερα, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και επιμορφώσεων τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, δια ζώσης ή διαδικτυακά, μεταξύ άλλων:

Επείγουσας Ιατρικής, Εκπαιδευτών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Πρώτων βοηθειών, (BLSEducator), Λεμφικής Παροχέτευσης, Βελονισμού, Αισθητικού Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Ρεφλεξολογίας και ΠΚΙ, Ομοιοπαθητικής, Βιορυθμιστικής Ιατρικής, Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, Σιάτσου, Αγάτσου, (Teacher Agatsou), Λεμφικής Μάλαξης, Θεραπευτικής Μάλαξης, Κρυσταλλοθεραπείας, Αρωματοθεραπείας, Φαρμακοτεχνικής, Ηχοθεραπείας, Μουσικής Παιδαγωγικής, PNEI και Διατροφής, Θετικής Ψυχολογίας, Κλινικής Ύπνωσης, Yoga, Nidra Yoga, Ται Τσι, Αυτοάμυνας, Διαλογισμού, Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Ψυχολογίας, Ρητορικής, Διδακτικής και Διαλεκτικής, Ικεμπάνα και Συνθέσεων λουλουδιών, Διακόσμησης Εσωτερικού χώρου, Θεραπευτικής μέσω των Τεχνών, Life Coaching, Mindfulness, Mindfulness για παιδιά, Life Coaching με προσέγγιση της Τέχνης στη Θεραπεία.

Αγαπά την Ιατρική, την Τέχνη και την Φιλοσοφία και στην πορεία την κέρδισε η φιλοσοφία και εφαρμογή της Ολιστικής Ιατρικής.

Δημιουργικό Έργο

Ως απόσταγμα όλης της θεραπευτικής και εκπαιδευτικής εμπειρίας μέσω μαθημάτων, εισηγήσεων και σεμιναρίων ιατρικών και άλλων, δημιούργησε το QAS.
Ένα θεραπευτικό σύστημα το οποίο βασίστηκε στη φυσικοθεραπευτική θεωρία και πράξη του Σιάτσου και Αγάτσου, εμπλουτίστηκε και από άλλες τεχνικές και θεραπευτικά πρωτόκολλα και έγινε ένα ολοκληρωμένο σύστημα με τη δική του μεθοδολογία, το οποίο είναι κάτω από το πρίσμα της προσωπικής της ερευνητικής προσέγγισης και παρατήρησης για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του.

Έχοντας παρακολουθήσει το βιωματικό σεμινάριο Λόγω Ψυχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώνοντας Τέχνη, Θεραπεία και Εκπαίδευση και αργότερα την ετήσια εκπαίδευση στη Μουσική Παιδαγωγική του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έβαλε τα θεμέλια και δημιούργησε τα Παιχνίδια Τέχνης που αυτή τη στιγμή λειτουργούν ως ένα μέσο προσφοράς μέσω εθελοντικής δράσης.

Ενδιαφέροντα

Είναι λάτρης της φύσης, της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της φιλοσοφίας και της μελέτης του ανθρώπου, αγαπά την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Αγαπά τα βιβλία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το χορό, το τραγούδι, τη μαγειρική, τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, τη φύση και τη ζωή.

Όραμα

Αγαπά την εκπαίδευση και ονειρεύεται την δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού συστήματος με περισσότερο εξατομικευμένη και μαθητοκεντρικά προσαρμοσμένη εκπαίδευση και ελευθερία. Ονειρεύεται και αγωνίζεται για έναν καλύτερο άνθρωπο και έναν καλύτερο κόσμο.

Ονειρεύεται μια νέα Ολιστική Ιατρική όπου η Κβαντική θεωρία ζωντανεύει μέσα από την Ιατρική και ενώνεται με την Αρχαία Γνώση και Σοφία.