Ψυχο-Νευρο-Ενδόκρινο-Ανοσολογία

P.N.E.I. – Ψ.Ν.Ε.Α.
Ψυχο-Νευρο-Ενδόκρινο-Ανοσολογία

Αποτελεί ένα σύστημα ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης με άξονα την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως διαταραχών πρόσληψης τροφής, ανορεξίας, βουλιμίας, παχυσαρκίας κ.α. αλλά και τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών σύμφωνα με τις ουσιαστικές ανάγκες του ατόμου ακολουθώντας τις αρχές της επιστημονικά τεκμηριωμένης ιατρικής για τα οφέλη της σωστής διατροφής.

Σκιαγραφώντας την συνολική εικόνα του ασθενούς μέσα από τους άξονες που συνθέτουν την PNEIή ΨΝΕΑ ως Ψυχο Νευρο Ενδόκρινο Ανοσολογία δημιουργείται ένα πλάνο θεραπείας όπου πέρα από την διατροφή, συνδυάζει τεχνικές και μεθόδους όπως τον βελονισμό, την ομοιοπαθητική,την αρωματοθεραπεία, τα ανθοιάματα Μπαχ, τις τέχνες στη θεραπεία κ.α. ανάλογα με το εύρος γνώσεων που διαθέτει και μπορεί να εφαρμόσει ο Ολιστικός Ιατρός είτε ατομικά ή σε θεραπεία ομάδας.

Μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας ιατρών και θεραπευτών διαφόρων ειδικοτήτων σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα όπως εφαρμόζεται στο εξωτερικό ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό μια παράλληλη συνεργασία και εστίαση κάθε ειδικού στο αντικείμενο γνώσης του.

Στο πλαίσιο της ολιστικής ιατρικής μας προσέγγισης με όλο το εύρος εφαρμογών και θεραπευτικών τεχνικών που διαθέτουμε μπορεί η βασική καθοδήγηση και θεραπεία των διατροφικών διαταραχών να αντιμετωπιστεί με το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο από εμάς συνδυάζοντας την Ολιστική Ιατρική με το Βελονισμό, την Ομοιοπαθητική και τα άλλα θεραπευτικά συστήματα που διαθέτουμε ως εργαλεία, αλλά και όταν κρίνεται αναγκαίο σε συνεργασία με τον διατροφολόγο, ψυχολόγο ή ακόμα τον ψυχίατρο, ενδοκρινολόγο ή παθολόγο που μπορεί ήδη να παρακολουθεί τον ασθενή.