Υπνοθεραπεία

και Οραματισμός
Υπνοθεραπεία & Οραματισμός

Η Υπνοθεραπεία ως μέθοδος θεραπευτικής προσέγγισης συνδυάζει στοιχεία της κλινικής ύπνωσης και θεραπευτικού οραματισμού.

Μέσα από μια ήπια ασφαλή και ευχάριστη διαδικασία βαθιάς χαλάρωσης το άτομο που βιώνει τη θεραπευτική διαδικασία έχει την ευκαιρία να εργαστεί σε βάθος με θέματα που το απασχολούν και να αποκτήσει εργαλεία αντιμετώπισης.

Το άτομο που βιώνει τη θεραπευτική διαδικασία έχει απόλυτη επίγνωση κάθε βήματος της θεραπείας, αλλά βρίσκεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης που επιτρέπει μέσω της θεραπευτικής διαδικασίας και της καθοδήγησης του θεραπευτή να λάβει τα κατάλληλα εργαλεία για τη διαχείρηση και αντιμετώπιση των θεμάτων που το απασχολούν.

Αντιμετώπιση stress, εξαρτήσεων, διαταραχών πρόσληψης τροφής, διακοπή καπνίσματος, διαχείρηση άγχους, κρίσεων πανικού, φοβιών, αυπνίας, εργασία υπερνίκησης περιοριστικών πεποιθήσεων, αντιμετώπιση φόβου έκθεσης σε κοινό, αντιμετώπιση μειωμένης αυτοεκτίμησης, διαχείρηση ψυχικού και σωματικού πόνου σε χρόνιες παθήσεις, αντιμετώπιση τραύματος, εργασία με το εσωτερικό παιδί, κ.α.